De premie van de autoverzekering

Het kopen van een autoverzekering is een routineuze, maar noodzakelijke aangelegenheid. Veel mensen doen het omdat het een wettelijke noodzaak is. Maar het is ook een grote financiële beslissing. Hieronder zijn tien wijze tips om de beste deals op autoverzekering vernieuwing te krijgen.

1. Koop autoverzekering online om grote deals op uw premie te krijgen. Wanneer u autoverzekering online te kopen, heb je een optie van het vergelijken van verzekeringen en kiezen voor degene die het beste bij u past. Afhankelijk van uw behoefte, kunt u opnemen of uitsluiten add-ons om uw beleid ook. Ons woord van advies is dat in geval van twijfel, een autoverzekering premie calculator komt van pas om erachter te komen hoeveel u zal moeten betalen. Een bijkomend pluspunt van het kopen van online is dat u kunt veilig autoverzekering beleid in een mum van tijd!

2. Vernieuw op tijd om inspectie en andere kosten in verband met verlopen beleid te voorkomen. In de drukte van het leven, velen hebben de neiging om te vergeten hun autoverzekering vernieuwing. Hoewel het lijkt misschien niet ernstig, maar een verlopen autoverzekering kan financieel nadelig zijn. Niet alleen kunt u worden geheven inspectie kosten op de volgende vernieuwing, maar in het geval je betrapt het besturen van een verzekerde auto, je kan hebben om shell uit een paar duizenden om te betalen uw challan. Naar onze mening, niet de moeite waard het gedoe en het geld besteed!

3. Vermijd het maken van ‘vermijdbare’ claims om te profiteren van No Claim Bonus (NCB) en het verminderen van uw premie! Door voorzichtig met uw voertuig te rijden, krijgt u korting op de premie voor de eigen-schadedekking. Wist u dat voor elk jaar dat u geen schadeclaim indient, u na vijf jaar in aanmerking komt voor 50 procent korting op uw premie? Nogal een deal! Dus, zorg ervoor dat u de praktijk goede weg etiquette en vermijd het maken van onnodige claims om het NCB bedrag te ontvangen op uw volgende vernieuwing.

4. Optimaliseer de add-ons die u kiest om meer dekking te krijgen terwijl u minder betaalt! Vaker wel dan niet worden we gelokt door aantrekkelijke aanbiedingen en op de koop toe eindigen met functies in de polis die niet nuttig zijn. Om uw hoge premie te verlagen, moet u uw polis zorgvuldig bekijken en onpraktische add-ons elimineren. Dit zal u helpen aanzienlijk verminderen uw premie voor een optimale dekking voor uw voertuig.

5. Optimaliseer de Verzekerde Gedeclareerde Waarde (IDV) van uw auto, dat is de geschatte marktwaarde van uw auto. IDV is de basis waarop de verzekeringsmaatschappij zal beslissen hoeveel bedrag u kunt claimen. Echter, niet alle mensen onderhouden hun auto gelijk. Dus, verzekeringsmaatschappijen kunnen kopers te verhogen of verlagen van hun auto IDV binnen vastgestelde parameters. Dit heeft een directe impact op het bedrag van de premie die u betaalt voor autoverzekering vernieuwing.

6. Kies een hoger vrijwillig eigen risico in het beleid om een onmiddellijke korting op uw beleid premie te krijgen. Een vrijwillig eigen risico is de hoeveelheid geld die u akkoord gaat om extra te betalen wanneer u een claim tegen uw CAR INSURANCE POLICY te maken. Nu, als een verantwoordelijke bestuurder, zult u geen enkele vordering in het gegeven polisjaar, dus de korting wordt van jou om te houden.

7. Krijg een ARAI anti-diefstal apparaat en verlaag de premie die u betaalt voor uw verzekeringspolis. Automobile Research Association of India of ARAI heeft speciale voorzieningen getroffen voor verantwoordelijke autobezitters. Zij hebben verschillende anti-diefstal apparaten geïdentificeerd en gecertificeerd die kunnen worden geïnstalleerd door auto-eigenaren om dieven af te schrikken van het stelen van hun voertuigen. Als u een dergelijk apparaat te installeren, krijg je om te besparen op autoverzekering premie.

8. Bundel uw verzekeringen om een korting op uw autoverzekering premie te krijgen. Bijvoorbeeld, als u al een ander beleid met dezelfde verzekering provider, kunt u controleren met hen of een korting op de autoverzekering mogelijk is.

9. Verhoog uw beleid aftrekbaar om uw auto verzekeringspremies te verlagen. In principe, hoe meer uw aftrekbaar is, hoe minder premie die u zal moeten betalen. Bijvoorbeeld, stelt u uw aftrekbaar op INR5,000 en uw vordering is ter waarde van INR10,000, betaalt u de eerste INR5,000 en de verzekeraar zou betalen de resterende INR5,000. Een woord van voorzichtigheid – zorg ervoor dat u niet een eigen risico dat onbetaalbaar is selecteren en u zult worden verwacht om shell uit dit bedrag wanneer u een claim indienen.

10. Vermijd de franje en maak geen wijzigingen aan uw auto. Auto modificaties zoals lichtmetalen wielen, spoilers, automotive nachtzicht, ultrasone sensoren etc, kan leiden tot een hogere premie. Mocht u uw premiekosten willen verlagen, dan is het raadzaam om van dergelijke modificaties af te blijven.

Tags : motorverzekering aanvragen –  oldtimer verzekering