Auto nieuws

Als u niet over de middelen beschikt om het aan te pakken, kan een lekke band uw plannen, en soms uw dag, verpesten. Maar, onder de juiste omstandigheden, kan iedereen veilig een band verwisselen. Hier is wat u moet weten om voorbereid te zijn op een lekke band, hoe u hem zelf kunt verwisselen en wanneer u om hulp moet bellen.

Waarom u niet moet rijden met een lekke band:
Het lijkt misschien verleidelijk om heel langzaam naar de dichtstbijzijnde monteur te rijden als die maar een paar kilometer weg is, maar doe het niet. Dit kan echte schade aan uw voertuig veroorzaken. Het kan er ook toe leiden dat een band die alleen maar gerepareerd hoeft te worden, verandert in een band die vervangen moet worden. En niet in de laatste plaats kan het gevaarlijk zijn om met een lekke band te rijden. Conclusie: doe het niet. Verplaats uw auto zo weinig mogelijk om hem veilig van de weg te krijgen, maar ga niet verder dan dat.

Plan vooruit:
U wilt geen lekke band krijgen en ontdekken dat u niet over het nodige gereedschap beschikt om hem te vervangen. U hebt minimaal een krik, een moersleutel en natuurlijk een werkende reserveband nodig. Het is een goed idee om de spanning van uw reserveband om de paar maanden te controleren, zodat u zeker weet dat hij nog goed is. Tot slot, zorg ervoor dat u een goede optie voor pechhulp in uw telefoon hebt geprogrammeerd. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden deze service tegen een zeer laag tarief als onderdeel van uw maandelijkse premie.

Wees veilig:
Als je pech hebt, is het belangrijk om je auto zo ver mogelijk uit de weg van het verkeer te zetten, en te parkeren op het vlakste oppervlak dat je kunt vinden. Als u op een helling staat, leg dan een steen onder de tegenoverliggende band om te voorkomen dat de auto gaat rollen. Doe uw noodverlichting aan, zodat u zichtbaar bent voor andere bestuurders. Zet ten slotte uw auto in de parkeerstand. (Als u een handgeschakelde versnellingsbak hebt, gebruikt u de handrem, maar houdt u de auto in de eerste versnelling).

Om uw band te verwisselen:
In de meeste gevallen is het verwisselen van een band vrij eenvoudig. Maar als u het nog niet eerder hebt gedaan, kan het helpen om op uw eigen oprit te oefenen voordat u het echt alleen moet doen. Dit is wat u moet doen:

Volg de instructies op uw voertuig om uw reservewiel uit de kofferbak te verwijderen.
Draai de schroeven op de band gedeeltelijk los voordat u de auto opkrikt.
Lijn de krik uit met de groeven onder uw auto en hef de auto helemaal op.
Verwijder de schroeven en uw defecte band volledig.
Plaats uw band terug en draai de schroeven gedeeltelijk vast, maar niet helemaal.
Verwijder de krik en draai de schroeven weer helemaal aan.
Lees voordat u weer de weg op gaat alle instructies op de reserveband, zoals de maximumsnelheid.

Wanneer belt u een vakman:
Als je pech krijgt in gevaarlijke omstandigheden zoals een storm, op een drukke snelweg, of ’s nachts kan het veiliger zijn om hulp in te schakelen. Zet altijd de veiligheid van uzelf en uw passagiers op de eerste plaats.

Voor al u auto verzekering vragen, bel of neem contact op met Robins Insurance vandaag.

Tags: opkoper bedrijfswagens –  auto verkopen –  auto verkopen